漂流恐龍道中記 [A Dinosaur's Oddest Odyssey]

2014年08月の記事

Sesbania bispinosa

Sesbania bispinosaです。アジアと北アフリカに分布します。葉や花が食用になり、繊維がロープや布などの原料になります。夜には葉が閉じ、花は夕方前頃に開いて翌朝には萎んでいます。

A pricky sesban (Sesbania bispinosa) is growing in one of my pots. This herbal legume species is native to Asia and North Africa. The leaves and flowers are edible, and the fibre is used for making ropes or cloths among others. The leaves close during the night, and the flowers open in the late afternoon. After flowering, the petals wither by the next morning.

Sesbania bispinosa Sesbania bispinosa Sesbania bispinosa

Sesbania bispinosa Sesbania bispinosa
スポンサーサイト

カリー / Kadhi

カリーというカレーです。ヨーグルトとヒヨコ豆粉が使われており、酸味ととろみがあります。具にはヒヨコ豆粉で作った種に玉ねぎなどの具を入れて油で揚げたパコラなどがよく入れられます。写真のものはパンジャーブ風のものですが、北インドの他の地域でも同じようなものがあります。

Kadhi is a Punjabi (or North Indian) curry dish flavoured with yoghurt and thickened with chickpea flour. It often contains pakoda, which is a type of fritter made from chickpea-flour-based batter.

kadhi

パスタ / Pasta

リングイーネ・アッラ・カルボナーラを作りました。

I cooked linguine alla carbonara.

linguine alla carbonara

プラム・クランブル / Plum crumble

プラム・クランブルを焼きました。

I baked plum crumble.

plum crumble

ケーキ / Cake

スモモ・レーズン入りのチョコレートケーキを焼きました。

I baked a bitter chocolate cake with plums and raisins.

chocolate cake with plums and raisins
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。