漂流恐龍道中記 [A Dinosaur's Oddest Odyssey]

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東ティモールの伝統食 / The traditional cuisine of East Timor

東ティモールの伝統食です。伝統的には芋類や穀類、サゴ澱粉、豆類、魚介類、野菜類などがよく食べられています。鶏肉や狗肉、豚肉、猪肉なども食べられるようです。また、苦いものを食べると蚊に刺されにくくなると信じられており、青パパイヤやパパイヤの花・葉などもよく食卓に上ります。都市部ではインドネシアの影響を受けた料理やインスタント麺などが人気のようです。写真の料理は来客用の豪華なもので、普段はこれほど多くの品数はありません。珍しい食材ではカンナの食用品種(朝食の右上写真の向かって左)が食べられていて、これを食べる地域は世界でも数えるほどしかないとのことです。固めのサツマイモのような味がします。

We had the traditional Timorese cuisine. The traditional staple food includes taro, yam, sweet potato, cassava, beans, maize, sago starch, or rice. Other traditional ingredients include vegetables, sea food, and meat. The East Timorese believe that bitter food prevents mosquito bites, which can cause critical infections. In the cities, the people's eating habit has some influence from the Indonesian cuisine and products. The food in the photos are feasts for guests, and the local people usually eat fewer dishes. One of the interesting East Timorese ingredients is edible canna lily (on the centre-left plate in the top-right breakfast photo), which tastes like firm sweet potato and is only eaten in a couple of regions of the world.

朝食 / Breakfasts
breakfast in Com maize and cassava leaf porridge breakfast in Valusere

breakfast in Baucau breakfast in Dare

昼食 / Lunches
lunch in Baucau lunch fish cooked in palm leaves

pumpkin seed soup lunch in Valusere papaya leaves and flowers

fish soup bamboo-cooked fish with herbs fish cooked in a palm leaf

lunch in Dili pork sate

夕食 / Dinners
dinner in Com fish cooked in a palm leaf octopus cooked in a palm leaf

steamed cornmeal cakes
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