漂流恐龍道中記 [A Dinosaur's Oddest Odyssey]

スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

オウギヤシの実 / Toddy palm fruits

オウギヤシ(Borassus flabellifer)の実(左)と繊維質の部分を取り除いた核の部分です。黄色い繊維質の部分はカボチャのような甘い味がします。核の部分は寒天質で味はあまりありませんが瑞々しさと食感を楽しみます。その外側の白い部分は渋みがあり、以前訪れた南インドでは食べないようですが東ティモールでは食べるようです。

The local guide in East Timor brought a toddy palm fruit (Borassus flabellifer) (left) and the kernels inside the fruits (right) for us. The yellow fibrous part is slight sweet like pumpkin. The kernels are juicy and gelatinous and have little taste. The white layer covering the kernels is bitter, but the East Timorese don't seem to mind it.

toddy palm fruit toddy palm kernels
スポンサーサイト
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。